logo

Zašto Multipor?

Multipor mineralne termoizolacione ploče su masivan, monolitan i potpuno prirodan termoizolacioni materijal. Proizvedene su od sirovina kreča, peska, cementa i vode te kao takve predstavljaju ekološku alternativu konvencionalnim termoizolacionim materijalima.

Multipor je termoizolacioni materijal sa brojnim prednostima u odnosu na do sada korišćene materijale slične namene.

Multipor je negoriv, poseduje A1 klasu negorivosti i izuzetno je paropropustan te sprečava zadržavanje vlage, stvaranje buđi i kondenza. Zahvaljujući svom prirodnom sastavu Multipor ploče obezbeđuju vrhunsku termoizolaciju, dok istovremeno omogućavaju zidovima da „dišu“, obezbeđujući prijatnu mikroklimu u vašem domu.

Multipor ploče su izuzetno lagane, jednostavne za obradu i ugradnju. Idealne su za primenu na svim pozicijama objekta, a posebno su pogodne za smanjenje termo mostova u zonama armiranobetonskih stubova, greda i ploča u konstrukciji.

Institut za građevinarstvo i životnu sredinu (IBU) klasifikovao je Multipor kao ekološki siguran i prirodan materijal. To potvrđuje i oznaka kvaliteta Natureplus i ECO Instituta iz Kelna. Multipor mineralne termoizolacione ploče ne sadrže štetne materije i mogu se sigurno koristiti kao potpuno neškodljiv termoizolacioni materijal.

Negoriv

Mineralan

Nestišljiv

Paropropustan

Otporan na vlagu

Nemački proizvod

Evropski kvalitet

Lako obradiv

Podeli:

   

Sadržaj